torsdag 8 oktober 2009

Vänstern och solidariteten del 2

Svansbo avslöjar nästa exempel på hur solidarisk vänsterns politik egentligen är. Aftonbladetreportern Wolfgang Hansson har startat en utrikesblogg och förklarar i ett inlägg varför han helst vill se att de militära trupperna ska ge upp Afganistan och dra sig tillbaka. Det anmärkningsvärda i detta är det argument Hansson använder, nämligen att det handlar om pengar. Svansbo sammanfattar vad Wolfgang Hansson skriver:

Kriget kostar i år 5 miljarder dollar i månaden mot 3,5 miljarder förra året. […]

Alla dessa pengar och allt detta lidande. För vad? […]

Ok. Några ljusglimtar finns, det måste jag medge. Kvinnorna i städerna kan jobba och slipper bära burka, slöjan som stänger in även ögonen bakom ett nät.

Flickor kan gå i skola. Afghanerna har fått bekanta sig med demokrati.

Men där stannar det liksom.

Det handlar absolut om mycket pengar, men Hansson menar på fullt allvar att 5 miljarder dollar i månaden för resten av världen är ett för högt ekonomiskt pris, för att ett land med miljontals invånare ska få ta del grundläggande mänskliga rättigheter och slippa förtryckas av en islamistisk medeltidsdiktatur. Att jag nämner det här exemplet beror på att jag tror att Hanssons inställning är representativ för både vänstermedia och vänsterpolitiker. Frågan är nu bara hur en journalist som Hansson ska kunna propagera för högre skatter till exempelvis skola och vård, eller varför inte bistånd, när han samtidigt menar att fem miljarder dollar i månaden från resten av världen är ett för högt pris för att miljontals människor ska slippa behandlas som djur.

Etiketter: , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida