lördag 17 oktober 2009

Mona har nu ställts till svars om Trelleborgssamarbetet

Mona Sahlin har ju som bekant sagt det här med att aldrig någonstans någon gång göra sig beroende av Sverigedemokraterna. Sedan hände det ju att sossarna tillsammans med Sverigedemokraterna i Trelleborg tog ett fall till kommunfullmäktige angående den lokala skolmaten. Nu har Mona Sahlin äntligen ställts till svars för detta och ger ett helt annat besked än tidigare. Dick Erixon har citerat.
– Man kan aldrig som socialdemokrat räkna in ett stöd från Sverigedemokraterna. Man kan aldrig bygga en politisk majoritet … på Sverigedemokratiernas stöd. Om vi lägger fram förslag så måste de vara förankrade med något annat parti om det handlar om att få majoritet. Om sedan SD röstar på det ena eller andra kan varken jag eller annan socialdemokrat klandras för. Men om en socialdemokrat någonstans räknar med Sverigedemokraternas stöd för att få igenom en sak, då är det fel. Och bryter mot den princip Socialdemokraterna står för.
Ett logiskt svar kan tyckas om det inte vore för en rätt viktig detalj. Att vänsterblocket med Mona i spetsen gjort ständiga försök att pressa alliansen på ett löfte att inte göra just detta. I riksdebatten anser hon nämligen att om borgarna tar passivt stöd från sd, även i frågor som inte har med invandring att göra, så legitimerar de Sverigedemokraternas roll inom politiken. Nu är detta dock just vad de lokala socialdemokraterna i Trelleborg gör, vilket Mona den här gången inte ser några problem med.

Därmed borde alliansens svar vara givet nästa gång vänsterblocket tar upp frågan. Att de aldrig tänker göra sig beroende av sd, men att de liksom sossarna själva heller inte kan hindra ett passivt stöd från samma parti. Gör de detta kommer Mona Sahlin stå helt utan motargument.

Etiketter: , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida