tisdag 27 oktober 2009

Guillou och sanningen del 4

Det mesta är väl redan sagt om Expressens avslöjande att riksmytomanen Jan Guillou under 70-talet extraknäckte som KGB-agent. Men ett par detaljer är intressanta att belysa.
  • För det första är det alltid anmärkningsvärt när en människa som gång på gång moraliserat i media över andra människors agerande i politiken, själv ertappas med lik i garderoben, vilket landsförrederi nog för anses kallas. Jag undrar hur han tänkt alla gånger han suttit i olika tyckarsammanhang och påstått att andra människor uppfört sig brottsligt och samtidigt vetat vad han själv ägnat sig åt.
  • Om detta inte var något han försökt dölja, varför har han då aldrig berättat om det? Han släppte nyligen en självbiografi där denna hyfsat intressanta detalj helt har "glömts bort".
  • Guillou ska tydligen ha förklarat sig med att han drev någon sorts kontraspionage på KGB, men som en av kommentatorerna på Ingerös blogg skriver, är inte fem års wallraffande en ganska lång tid?
Det känns någon stans som att Guillou allt mer börjar avslöjas för vem han är och något säger mig att detta inte är sista gången han ertappas med lik i garderoben.

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida